[...] Niestety wraz ze wzoprstem masy miesniowje bardzo szybko sie otłuszczam co widac. Siła teżś tak jakby przez chwilę staneła . Zastanawiam sie nad jedzeniem wiekszej ilosci białka i ograniczeniu tłuszczów . Czy to dobry pomysł ??? Popowiedzcie jak wy byscie sie odżywiali i cwiczyli ??? Zważcie an to że bardzo szybko nabieram masę tłuszczowa . [...]
[...] np na sniadanie jest napisane ze jest jednym z najwazniejszych posilkiem w ciagu dnia, sniadanie i obiad, nie wiem ile mam czego jesc na dany posilek:/ np sniadanie 40gram białka +20gram oliwy z oliwek+60gram wegli, pasowalo by ?,jesli iktos moglby mi pomoc i rozpisac przykladowe dawkowanie bylbym bardzo bardzo wdzieczny, produkty jakie chce [...]
[...] więcej nie znaczy lepiej, ale uważam, że ćwiczenie go 2x w tygodniu z taką przerwą dobrze go pobudzi, ai na regenerację starczy czasu.Czekam na dalsze komentarze,gdyż widzę, że ludzie bez supli w rok robią świetną masę i ja bym też tak chciał o ile to możliwe. Co do diety to jem co 3 godz ok 35-40 g białka. Węgli trochę i niezadużo tłuszczyku :)
[...] zostały spełnione należy do tego odpowiednio się odżywiać. Trzeba w pięciu posiłkach dziennie spożywać odpowiednią ilość energii ( węglowodanów i tłuszczu), budulca, ( czyli białka), oraz innych składników odżywczych ( witamin i minerałów). Powyższe zalecenia, co do jakości i ilości zjadanych posiłków dotyczą się również [...]
Sniadanie: -płatki owsiane 100g zalane mlekiem / daj do tego twarog i orzechy Śniadanie w szkole: -100g białego sera na ciemnym pieczywie+2jabłka+banan / malo twarogu ile tego pieczywa?? lepiej daj ryz z kurakiem i lyzka oliwy Obiad: - ... +30min przed treningiem 30g fruktozy i 30g glukozy rozpuszczone razem w mleku / wywal to !! Po treningu: [...]
[...] za metabolizm aminokwasów są wątroba i nerki. W wątrobie zachodzi rozpad białek, natomiast nerki są odpowiedzialne za usuwanie produktów ich metabolizmu. Nadmiar białka obciąża te narządy, co może w przyszłości przyczynić się do osłabienia ich wydolności. Przykładowo - ubocznym produktem przemiany aminokwasów jest mocznik, który [...]
[...] z indyka niż narazić się na utratę masy mięśniowej, czy też zahamowanie jej przyrostu. Ten niepokój jest jednak bezpodstawny, gdyż rzadko jesteśmy narażeni na niedobór białka, co więcej - nadmiar białka w diecie może okazać się zarówno bezużyteczny, jak i szkodliwy. Ile białka tak naprawdę potrzebujemy? Białko ulega w naszym organizmie [...]
[...] z indyka niż narazić się na utratę masy mięśniowej, czy też zahamowanie jej przyrostu. Ten niepokój jest jednak bezpodstawny, gdyż rzadko jesteśmy narażeni na niedobór białka, co więcej - nadmiar białka w diecie może okazać się zarówno bezużyteczny, jak i szkodliwy. Ile białka tak naprawdę potrzebujemy? Białko ulega w naszym organizmie [...]
[...] z indyka niż narazić się na utratę masy mięśniowej, czy też zahamowanie jej przyrostu. Ten niepokój jest jednak bezpodstawny, gdyż rzadko jesteśmy narażeni na niedobór białka, co więcej - nadmiar białka w diecie może okazać się zarówno bezużyteczny, jak i szkodliwy. Ile białka tak naprawdę potrzebujemy? Białko ulega w naszym organizmie [...]
[...] utrzymać i odnowić tkanki organizmu potrzebne jest białko woda i minerały, białko stanowi również wymienialny składnik enzymów, hormonów i innych gruczołów. Spożywane białka są w procesie trawienia rozkładane na cząstki zwane aminokwasami. Istnieje minimum 22 aminokwasów uznawanych za istotne dla organizmu ludzkiego. O aminokwasach mówimy [...]
[...] z aminokwasów, ale stanowi około 50-70% puli aminokwasów w ciele człowieka. Kulturyści potrzebują 15-25g (a nawet 100g, jeśli koleś na koksie) glutaminy dziennie. 100g białka serwatki zawiera 6g peptydu glutaminy, a białko mleka 8-10g. Peptyd jest bardziej stabilną formą, natomiast L-glutamina jest bardzo wrażliwa na temperaturę, wodę i [...]
Dieta opiera się na tym, że co 3 godz jem ok 35-40 g białka. Do tego nie za dużo węglowodanów i trochę tłuszczy. 2 miesiące temu byłem prawie płaski na klacie , a przy pomocy takiej diety teraz ładnie widać klatkę, czyli daje mi ona świetne efekty. Jak już mowiłem zacząłem ćwiczyć 2 miesiące temu i teraz wyciskam plasko 55 kg. Chcę właśnie [...]
[...] utrzymać i odnowić tkanki organizmu potrzebne jest białko woda i minerały, białko stanowi również wymienialny składnik enzymów, hormonów i innych gruczołów. Spożywane białka są w procesie trawienia rozkładane na cząstki zwane aminokwasami. Istnieje minimum 22 aminokwasów uznawanych za istotne dla organizmu ludzkiego. O aminokwasach mówimy [...]
[...] RAZEM: 32,6/38,1/32,6/527,7 WSZYSTKO RAZEM: 106/141,7/394,5/2425,6 Kilka słów od siebie: Po pierwsze jak na pewno wszyscy zauważą, za dużo jest białka o 12g, tłuszczów o 28g, weglowodanów aż o 94,5! Za to kcal mam za mało o 174. Do diety muszę dodać kreatyne oraz carbo, domyślam się, że kreatyne przed treningiem, a [...]
Witam - chciałbym podzielić się spostrzeżeniami. Od pewnego czasu wciąż zastanawiam się nad kwestiami dotyczącymi białka w diecie np.czy liczymy ze wszystkiego czy tylko ze źródeł zwierzęcych(mięso,sery,jaja - a nie ryże,makarony itp.)-co-według mnie- pozwala na "wyeliminowanie" elementu pokarmu,który się nie wchłania(zdaniem wielu [...]
jesli mamy ustalone że spożywamy X g białka, X g węgli i X g tłuszczy dziennie (chodzi mi o to, że wg wyliczeń powinniśmy tyle spożywać; treningu na mase) i jeśli powiedzmy bedziemy jeść o 200g węglowodanów (albo tłuszczy) więcej, to cała dieta masowa pójdzie się j***ć? i nic nie przytyjemy? Pozdrawiam
[...] 3 / 0 - papryka czerwona 1 / 2 / 0 - Sałata zielona ------------- 31 / 55 / 22 Wyrzuć ser gouda a w jego miejsce daj jajka ( możesz dać np. dwa całe jajka i do tego trzy białka z jajka ekstra,) 16.00 27 / 2 / 1 - 130gr Tunczyk w sosie własnym 5 / 62 / 3 - 80gr Ryż 0 / 0 / 15 - Oliwa z oliwek ------------- 32 / 72 / 19 To jest dobry [...]
nie da się zrzucać tłuszczu i robić mase i to jeszcze beztłuszczową białka : ryby (makrela , tuńczyk w wodzie, śledz , halibut, , pstrągi.....) , białka jajek, piersi z kurczaka/indyka, Ser Twarogowy chudy , półtłusty , no Mleko , kefiry , jogurty naturalne , maślanki Tłuszcze : oliwa z oliwek , tran, żółtka jajek , orzechy włoskie , [...]